top of page

Educ@cció 2022

No saps el que t'agrada?

No tens clar què seguir estudiant?

Vine a l'Educ@cció per a resoldre els teus dubtes!

Educ@cció són unes jornades d'orientació acadèmica, d'experiència i aprenentatge basades en tallers i xerrades acadèmiques d'actualitat. Unes jornades que a part d'apropar els joves i les joves als estudis i les seves possibles sortides els ensenya a desenvolupar-se en diferents competències personals i també transversals. 

flyer educaccio 2022.jpg
flyer educaccio 20222.jpg

1 DE MARÇ (TARDA)

XERRADA: “FORMACIÓ NO REGLADA I OCUPACIONAL”

Espai Jove La Casa Gran a les 17:30h. 

Iniciar-se a la recerca de feina sempre ha estat un moment difícil i encara més si no tens una formación post-obligatoria o similar. Presentarem els serveis del municipi, donarem eines i recursos per la recerca de cursos i començar la recerca de feina. 

Destinataris: joves que desitgen reincorporar-se al itinerari acadèmic i/o laboral

A càrrec de: CSO, PIJ, EnTrànsit i Referents d’Ocupació Juvenil

 

 

2 DE MARÇ (MATÍ)

Jornades d’orientació acadèmica adreçades a l’alumnat d’educació superior, orientades a l’autoconeixement i el diàleg amb professionals i estudiants. 

 

COACHING EDUCATIU

Espai Maragall de 9:30h. a 10:30h.

Sessió de coaching dissenyada amb el propòsit d’acompanyar als i les alumnes prenent consciència de tot l’esforç que han dedicat al llarg de la seva trajectòria i endinsar-se, d’una manera positiva, en la motivació envers el futur que ja els està arribant. Es determinaran eines concretes per conèixer-se millor ells mateixos amb l’objectiu de poder avançar en aquest procés així com gestionar l’impacte emocional que pot sorgir resultant de les pors  i creences envers el futur del mercat laboral.

Destinataris: Batxillerats i CFGS

A càrrec de: Carles Ventura.

TED TALK: ELS ITINERARIS FORMATIUS

Espai Maragall de 10:30h a 11:30h.

Explicarem tot l’itinerari acadèmic des de la sortida del Batxillerat i dels Cicles Formatius i veurem quines opcions existeixen per continuar estudiant i quines son les condicions per accedir-hi. Parlarem sobre l'accés a la Universitat, notes de tall, taula de ponderacions, inscripcions, etc. L’accès als Graus Superiors i de les diferents modalitats. També farem énfasis en l’autoconeixement per escollir el camí que més representi el jove amb tots els seus condicionants. 

Destinataris: Batxillerats i CFGS

A càrrec de: Punt d’Informació Juvenil i PIDCES

TALK SHOW: EXPERIÈNCIES

Espai Maragall de 12:00h. a 13:00h. 

L’experiència dels joves que ja han cursat un Grau Universitari o un CFGS és molt important per aquelles persones que encara han de prendre una decisió. És per això que tres joves que ja han cursat els diferents estudis ens explicaran les seves vivències amb tot detall. Aquest format de Talk Show es basa en entrevistes d’allò més divertides però a l’hora molt interessants pels joves assistents. 

Destinataris: Batxillerats i CFGS

A càrrec de: La Casa Gran i ponents.

STANDS INFORMATIUS

Passeig de Joan Maragall de 13:00h. a 14:00h.

Els alumnes es podran desplaçar lliurement pel passeig on estaran distribuïts els diferents stands dels centres educatius i universitaris. Els promotors designats ofereixen assessorament i informació als alumnes que s'apropen als stands. 

Destinataris: Batxillerats i CFGS

A càrrec de: Centres universitaris i educatius.

 

 

2 DE MARÇ (TARDA)

XERRADA: “ITINERARIS ACADÈMICS PER A FAMÍLIES”

Espai Jove La Casa Gran a les 19:00h. 

Activitat per a pares, mares i tutor/es de joves que estan acabant l’ESO, PFI o Batx, on explicarem les diferents sortides acadèmiques i professionals que poden accedir els seus fills. Els i les joves es veuen amb l’obligació d’escollir el seu itinerari acadèmic i és molt importat el suport i l’acompanyament de la familia. Explicarem els itineraris acadèmics, les sortides professionals i donarem eines de suport als fills/es.

Destinataris: Pares, mares, tutors/es i professionals que treballen amb joves.

A càrrec de: PIJ i PEA

 

3 DE MARÇ (TARDA)

TALLER: “ESTUDIAR A L’ESTRANGER”

Espai Jove a La Casa Gran a les 17:30h.

Des de La Casa Gran oferim l’assessoria de mobilitat internacional per informar i orientar sobre les diferents possibilitats per marxar a l’estranger a estudiar, treballar o fer unes pràctiques. En aquesta xerrada ens centrarem en les diferents opcions per continuar formant-se a l’estranger.

Destinataris: Joves que volen estudiar a l’estranger.

A càrrec de: Assessoria de Mobilitat Internacional

 

4 DE MARÇ (TARDA)

SPEED MEETINGS

Espai Jove La Casa Gran a les 18:00h.

L'amor pot ser a primera vista, però d'altres vegades hem de ser cauteloses i fixar-nos molt bé abans de donar el primer pas. Això mateix passa amb els estudis, hem de buscar preguntar i sortir de la nostra zona de confort i el més important; conèixer l'experiència d'altres joves que han passat per la mateixa situació que tu.

Destinataris: Batxillerats i Cicles Formatius

A càrrec de: Estudiants de CFGS i universitat

 

 

bottom of page