PIDCES-Punt D'informació i Dinamització als Instituts

  

  El Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES) pretén, per una banda,  incidir en l’oferta d’informació i orientació als joves sobre temes del seu interès, com poden ser el lleure, la feina, els estudis, la salut, els recursos juvenils, la participació, l’associacionisme, els esports, l’habitatge, etc.
  Un cop a la setmana, durant l’hora del pati, la dinamitzadora PIDCES es desplaça a tots els centres públics per resoldre les consultes dels joves  i per donar suport a qualsevol iniciativa que vulguin portar a terme al seu institut, per fomentar la participació dels estudiants al seu centre, a través d’una xarxa organitzada de delegats/des i corresponsals, així com consellers/es escolars, que seran els encarregats de ser informadors/es dels seus propis companys/es. 
  Alhora, tracta d’impulsar el coneixement de l’entorn més proper i la participació dins el propi municipi, per tal que els joves s’impliquin i participin dels recursos que se’ls ofereix, mitjançant una representació d’alumnes que es reuneixen per tal d’engegar iniciatives i donar suport a altres propostes de caire juvenil.

Horaris PIDCES als instituts de Gavà:

 

- IES BRUGUERS:

  Dijous d'11.15h a 11.45.

 

- IES CALAMOT:

  Dimecres d'11.30h a 12h.

- COL·LEGI INMACULADA CONCEPCIÓ: 

  Dijous de 11:00-11:30

Consultes de diferents temàtiques que es resolen a la mateixa hora del pati o bé es deriven al punt d’informació de La Casa Gran.
La participació dels joves és un eix central en el treball. El projecte Torna-t’ho a mirar n’és un exemple.
Al llarg de tot l’any es preparen accions de sensibilització al pati obertes a tots els alumnes. Apropem als joves petites reflexions a l’hora de l’esbarjo sobre temàtiques molt diverses.
Les xerrades i els tallers són recursos a l’abast dels centres per tractar temes d’interès general, com ara salut, orientació acadèmica, recursos de la ciutat, igualtat o participació.
El PIDCES també està present en diferents espais de participació de l’institut com ara les assemblees de delegats. Treballa per fomentar la participació dels joves i crear la figura de corresponsal, entre d’altres.
Mostrar más

+ Projectes transversals

PIDCES

Ajuntament de Gavà, regidoria de oventut, regidoria de joventut de gavà, ajuntament, gavà, gavajove, gavàjove, gava jove, gavà jove, logotip, logo

2020 Ajuntament de Gavà